Rojtkötés

  • 2017. június 04.
  • Létrehozta Debreczeni János
  • Általános kategóriában

A rojtkötő alap és továbbképző csoportban az érdeklődők a hat nap alatt megismerkedhetnek a szövött rojtok (terítő, vállkendő és szőnyeg rojtok )A vendégrojtok és a kötözött rojtok készítésével. Továbbá elsajátíthatják a makramé technikák közül a lapos, a váltott lapos, a spirál és sorcsomó, valamint ezek kombinációjával készülő rojtokat. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a korábban elkezdett munkadarabokat folytassuk a táborban, vagy fotón, rajzon behozott rojtkötési technikákat kipróbáljuk.A gyakorlattal rendelkezők a hozott csipkepárnán a bonyolultabb technikákat gyakorolhatják. A csoportba várjuk azokat, akik szabadidejükből szívesen áldoznak egy hetet arra, hogy megtanuljanak rojtot készíteni.

Csoportvezető: Debreczeni János népi iparművész a Népművészet Mestere

. Részvételi díj: 21.000,-Ft a Békés megyei Népművészeti Egyesület tagjainak 18.000,-Ft amely csökkenthető a korábban teljesített önkéntes munka értékével. Továbbá az igényelt szállás és étkezés költsége.

 Jelentkezés:E-mail:info@bmne.hu, telefonon : Pál Miklósné 06/30/299-7789. BMNE. Bcs Orosházi út 32. tel:06/66/442-122.Honlap: www.bmne.hu.A jelentkezési lap a www.bmne.hu honlapról elérhető.